Första veckan 2016

GunillaHammar

Den började den 11:e januari med en gästlärare. Hennes namn är Gunilla Hammar, som just nu jobbar som en frilansande dansare/pedagog. Hon gick på skolorna Balettakademin i Sverige och Graham School i New York. Efter det blev hon solist i Cullbergbaletten.

Här på Löftadalen höll hon en klass med pilates och även modernt. Vi fick lära oss en koreografi, som vi sedan fick ändra på i olika grupper. På så vis skapades flera koreografier av den grundläggande koreografin, som hon lärde ut. Det var en oerhört intressant upplevelse, då hon är så stor i dansvärlden. Det var även en skön start på terminen, då det var nya övningar och en ny lärare. Gunilla uttryckte även att vi utvecklats enormt från början dagen till slut. Det var otroligt positivt att få höra och även uppfriskande. Det motiverade en att jobba hårdare!

Dagen därpå hade vi en till gästlärare, Karin Modigh. Henne har vi haft en gång tidigare, och då hade vi henne en hel vecka. Den här gången skulle vi bara ha henne över en dag. Vi gjorde gamla övningar men också nya. Där ibland fanns en sjömansdans, även känd som en matelot. Vi har en speciell relation till den har mateloten, då det tog oss en hel vecka att lära oss den första gången. Nu gick vi igenom hela, och lärde oss ännu mer. Utvecklingen syntes väldigt tydligt, och det var lätt att komma in i barrock stilen igen.

Efter det har vi slitit med våra gamla lärare. Man kände verkligen att undervisningen som pågick i dessa två dagar, gav oss nytta i de andra stilarna. Nu ser vi fram emot en ny vecka, med svett, ibland blod och massvis med tårar.
För då ska vi börja med TÅSKOR!!!

Kram från Bernhard och Cesar!!

Det här inlägget postades i danslinjen, löftadalens folkhögskola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *